– Det känns jättekul och jättespännande. Jag är ju uppväxt här och har följt med i utvecklingen. Det händer ju väldigt mycket här, säger Emma Rex.

Innan hon blev skrivande journalist hade hon planer på att bli fotograf och läste foto på Mullsjö folkhögskola och bildjournalistik i Sundsvall 2004.

– Genom fotot kom jag in på journalistiken.

Efter utbildningen vikarierade hon på flera olika morgontidningar innan hon fick jobb i Göteborg. I fyra år arbetade hon där för två magasin i fastighetsbranschen.

2012 flyttade hon hem till Habo och de senaste fem åren har hon arbetat på olika avdelningar inom Hall media, senast som redigerare.

– Det är lite nytt att börja skriva igen.

Lokala nyheter

När Johan Wallesjö berättade att han skulle sluta som lokalredaktör i Habo blev Emma Rex genast intresserad.

– Det är så himla viktigt med lokaljournalistik som gräver i vad man gör i kommunen och följer vad som händer. Även om det är en liten ort så händer det mycket som är stort för Haboborna.

Nu hoppas hon att alla som har något på hjärtat som gäller Habo kommun hör av sig till henne.

– Jag finns på både Instagram och Facebook och sedan finns jag här. Du får jättegärna höra av dig och tipsa om vad jag ska skriva om.

De som passerar redaktionen kan för övrigt ibland få en skymt av när redaktören övar yoga. Ibland när hon behöver samla tankarna så ställer hon sig på huvudet med en tidningsbunt som stöd för nacken.

Annons

Emma Rex

Ålder: 35 år.

Familj: Man och två barn.

Bor: I lägenhet i Habo.

Läser just nu..

Emma Rex

Ålder: 35 år.

Familj: Man och två barn.

Bor: I lägenhet i Habo.

Läser just nu: Som nitroglycerin av Frida Moisto.

Musik: Spotify skapar spellistor för olika humör, P4 Jönköping. I sommar blir det flera konserter med bland annat Foo Fighters på Ullevi.

Intressen: Volleyboll, yoga, träning.

Sociala medier: Instagram: @emma_rex, Facebook: Emma Rex JP, Twitter: Emma Rex JP