På fredagskvällen är det match i Fjällräven Center som gäller, en tillställning som HV-forwarden Simon Önerud ser fram emot av flera skäl.

Fakta: Modo–HV71

Var: Fjällräven Center

När: Fredag 19.00

Form (De tre senaste ma..

Fakta: Modo–HV71

Var: Fjällräven Center

När: Fredag 19.00

Form (De tre senaste matcherna): Modo: Karlskrona–Modo 3–2 e. förl., Brynäs–Modo 2–1, Modo–Skellefteå 0–3. HV71: HV71–Djurgården 4–2, Örebro-HV71 3–0, HV71–Luleå 5–3.

Läget i HV: Ryan O´Byrne och Kevin Stenlund är i träning igen men är inte aktuella för spel i matcherna mot Modo.

Bästa poänggörare: Modo: Maxim Lapierre (har lämnat klubben) 19 (8+11). HV: Mattias Tedenby 26 (10+16).

JP-sportens Patrik Sjöblom tippar: 2–4.

— Vi har i och för sig mött Modo två gånger tidigare den här säsongen men det är klart att det är lite speciellt för mig, särskilt att komma tillbaka till Fjällräven, säger Önerud, som spelade för Ö-viksklubben 2013–2015.

— Och vi är väldigt revanschsugna. Att Modo utklassade oss senast vi var där (5–0) blir en riktig morot för oss.

HV har varit lite upp och ner under hela säsongen men senast blev det seger med 4–2 hemma mot Djurgården.

Annons

— Men jag tycker att hela laget är på rätt väg nu. Träningarna har sett riktigt bra ut på slutet, säger Önerud som gick mållös under en lång period före jul men som nu har fått det att lossna rejält.

— Ja, det har fungerat bra på slutet men när man gör mål är det inte bara ens egen förtjänst.

— Det var frustrerande när puckarna inte gick in, att göra mål är ju bland det bästa som finns här i livet. Men med ökat självförtroende vågar man ta de där onödiga skotten, tvekar inte den där extra tiden innan man skjuter och då kommer också målen.

Elva fullträffar och fem målgivande passningar har det blivit för Önerud hittills och han är på väg mot sin poängmässigt bästa SHL-säsong. Det personliga rekordet på 22 poäng (15+7) är från förra säsongen med Modo.

— De där siffrorna har jag inte koll på. Det kan man summera när säsongen är över men jag hoppas att jag kan fortsätta att bidra.

HV saknar fortfarande Ryan O'Byrne och Kevin Stenlund. Båda tränade för fullt under torsdagen men får vänta på comebacken åtminstone till nästa vecka.

SHL