Med restaurangen på Torsvik är Anne Lindahl en del av Logpoints växande servicesektor. Här serverar hon och hennes personal, sedan öppningen i början av februari i år, omkring 280 personer varje dag.

Fakta: Annes Husman Torsvik AB

Plats: Annes Husman finns på Solåsområdet och i Torsvik Center.

Årlig omsättning: Det ursprun..

Fakta: Annes Husman Torsvik AB

Plats: Annes Husman finns på Solåsområdet och i Torsvik Center.

Årlig omsättning: Det ursprungliga bolaget omsätter nästan 6 miljoner kronor (2016) och Annes Husman Torsvik AB hamnar också där, vilket innebär totalt 12 miljoner i omsättning ihop.

Antal anställda: Sju stycken.

Yta: 480 kvadratmeter, hälften kök och hälften serveringsyta. Kommer expandera med uteservering.

Drivs av: Anne Lindahl och David Jonsson.

— Jag har ritat köket själv - ett drömkök! Det här är en once in a life time-grej, men man måste våga satsa, säger Anne Lindahl.

Fler idéer

Hon och David Jonsson fick tips om lokalen just när tankarna hade börjat vandra om att göra något nytt för att komma vidare.

— Jag tror att Torsvik behöver ett sånt här ställe, fortsäter Anne Lindahl.

— Vi funderar också på att utveckla mera genom att erbjuda lördagskassar att hämta färdigt på fredagskvällarna med till exempel grillat. Det är i diskussionsstadiet just nu. Vi har även cateringuppdrag i dag.

Något som redan har kommit igång är webshopen för lunchmat, där företagskunder kan beställa mat för utkörning eller avhämtning.

Svenskt kött

Inriktningen på maten är svensk husmanskost. Brödet bakas på plats och allt kött är svenskt via företag i närområdet. Det har varit en självklarhet ända sedan hon och David Jonsson tog över verksamheten på Solåsområdet 2013.

Annons

— Det går om man vill jobba för det. Vi har inga halvfabrikat här, säger Anne Lindahl.

En slump

Idag driver alltså Anne Lindahl två restauranger tillsammans med David Jonsson. Men att det ens blev restaurangbranschen var en slump.

— Jag började som tidningstryckare på Herenco, berättar Anne Lindahl.

— Där jobbade jag natt under flera år, men sen fick vi två barn och det var inte så kul att jobba natt med småbarn.

En kompis på Arla flaggade för att de behövde hjälp med frukost och disk på deltid.

LÄS MER: Torsvik centrum invigdes

Bruten fot

Anne Lindahl ler och fortsätter:

— Sen blev min kompis gravid. Och kokerskan bröt foten. Så då fick jag rycka in och laga maten också och det första jag fick göra var en påskbuffée.

Där och då beslutade hon sig för att gå en utbildning för att kunna fortsätta jobba i kök. Så blev det också och under utbildningen kom hon i kontakt med en lärare, som hade en kompis... och så blev hon anställd av Sören Nilsson på hans restaurang Nilssons mat och catering. Efter tio år gick han i pension och Anne Lindahl tog över stället 2014 tillsammans med David Jonsson.

Är expansivt

De närmaste planerna nu, förutom en utveckling av lördagskassen, är att skapa en uteservering på Torsvik. Anne Lindahl säger också att de är flexibla med öppettiderna och fortfarande känner sig för.

Idag öppnar de tidigt med frukostmacka och har sin stora rusch vid lunch, men kanske kan det komma att ändras i framtiden.

— Det är roligt att vara på ett expansivt område som Torsvik, fortsätter Anne Lindahl.

— Det händer grejer här uppe hela tiden och företagarföreningen är stark och drivande. Vi känner oss varmt välkomna hit.