— Vi har inte hört talas om något sådant fall, men många har hört av sig om klorlukt i dricksvattnet på området. Vi håller nu på att åtgärda detta, säger Roger Rohdin, VA-chef.

Jönköpings kommun har genomfört några dagars underhållsarbeten på vattenverket i Brunstorp. I samband med det var det ur drift. I fredags kopplades det på igen.

— Vi fick då in klor i VA-ledningarna. Varför det blev så vet vi inte i nuläget, säger han.

Kommunen spolade ledningsnätet under tisdagskvällen och onsdagen och har mätt nivån av klor i vattnet.

Annons

— De är långt från den högsta gränsen. Det kan dock vara så att det finns vissa rester kvar på sina ställen. Om de som berörs märker det så är det bara att kontakta kommunen så åtgärdar vi problemet, säger Roger Rohdin.

Kommunen tittar nu även på hur man undviker problem av den här karaktären i framtiden.

— Vi får helt enkelt vara försiktigare när vi byter vattenverk, säger han.

Under eftermiddagen hörde en person av sig till JP om ytterligare problem med vattnet. Denne bor i centrala Huskvarna i närheten av Norrängen och har haft problem med att det smakar illa.

— Jag tog ut en tvätt och det luktade avföring av den i hela huset. Det känns väldigt obehagligt och man blir orolig och undrar vad det är för fel. I vår familj vågar vi inte dricka vattnet sen i går kväll på grund av lukten, säger hon.

Roger Rohdin känner inte till något ytterligare problem med vattnet i Huskvarna.

— Det kan dock bli en effekt av det som hänt med kloret. På vissa ställen kan det uppstå en dylukt. Vi ska jobba under kvällen om det behövs så om personer har problem med en sådan lukt kan de höra av sig så åtgärdar vi det, säger han.