Det är vardagslunk igen för ”Fabbe” och mamma Divine M på Labbarps gård efter äventyret på Flyinge. Där såldes han efter lång budgivning för 460 000 kronor, dagens absolut högsta summa.

— Jag visste om att jag hade en väldigt fin fölunge, men det blev nästan overkligt, säger Maria som inte visste vad hon skulle tro när två budgivare inte ville ge sig.

Ett 30-tal fölungar har via visningar runt om i Sverige handplockats till Swedish Warmblood:s, SWB, årliga auktion. Men det gick inte på räls dit.

— Jag skulle visa honom i Falkenberg, men när vi skulle lasta och åka tog det tvärstopp. Jag har ju lyft på fölungar på hästtransport förr, det brukar inte vara så krångligt. Men vi fick faktiskt ge oss den gången.

Några dagar senare lånades en hästlastbil för ett nytt försök och då gick det bättre, till slut.

Annons

— Väl på plats så glänste han. ”Honom ska vi ha”, domarna valde ut honom på stört, ler Maria.

Hon är uppfödare i liten skala, en hobby som kostar så pengarna kommer väl till pass. Hon tävlar själv i dressyr och det är dressyr som blir framtiden för Fabbe som har en bra stamtavla; Pappan heter Johnsson och mammans morfar Desperado. Båda deltog i Rio-OS under holländsk respektive tysk flagg.

— Sedan vet man ju inte vad mammorna lämnar, det här var Divines första föl. Men det blev ju bra.

Maria beskriver att Fabbe har väldigt fin mekanik och rörlighet i leder, rör sig lätt, snygg kropp och väl ansatt hals.

— Och en fantastisk utstrålning, han syns och visade upp sig kanon trots att det blev länge under budgvningen.

Om ett par månader åker Fabbe till sitt nya hem på västkusten.

— Det är en för Sverige känd ”dressyrfamilj” som köpt honom, säger Maria som inte avslöjar mer.

För Divine var det tänkt att Maria skulle tävla henne under 2017.

— Det var tanken. Men när resultatet blev såhär kanske man får tänka om och betäcka henne igen. Fast jag gillar att tävla… vi får se framåt vårkanten.