Frågan har stötts och blötts. Olika förslag har lagts fram och tagits tillbaka. Nu verkar i alla fall kommunalråden Carin Berggren (M) och Ilan De Basso (S) vara överens sinsemellan, och även med Jönköpings Södra. Nu gäller det bara att riva upp ett tidigare beslut i kommunfullmäktige och få majoritet för ett nytt förslag.

— Jag och Ilan har hittat ett bra sätt att samarbeta över blockgränserna och även tillsammans med J-Södra. Det har varit lite rörigt innan, säger Carin Berggren.

Från J-Södra är det samma positiva tongångar.

— Vi har kommit en bra bit och vi är ganska överens. Jag säger inte att det är klart, men vi är väldigt hoppfulla, säger Lars-Åke Lagrell.

Annons

Vad är det då som de tre parterna är så överens om? Jo, att man ska lägga så lite pengar som möjligt på en nödvändig upprustning av Stadsparksvallen, för att sedan lägga allt krut på en ny arena på Jordbrovallen.

— Stadsparksvallen är fantastisk men det är inte en arena för framtiden. Jönköping behöver en ny arena för elitfotboll och då är lösningen att ansöka om dispens för att få spela tre år till på "Vallen" och under tiden bygga en ny arena på Jordbrovallen, säger Lagrell.

Måste det finnas ett beslut på en ny arena för att dispensen ska gå igenom?

— Vi behöver ha lite mer planer än vad vi har nu, men jag är inte orolig för det.

Hur mycket pengar det kommer att kosta att rusta upp Stadsparksvallen eller vad en ny arena kan komma att kosta är för tidigt att säga. När ett eventuellt beslut kan komma att fattas är inte heller klart.

— Vi får se om vi tar upp det vid nästa kommunfullmäktige. Mötet var bra och vi har en bra dialog med både Södra och Fotbollsförbundet, att Karl-Erik Nilsson (ordförande SvFF) var med på mötet var också väldigt bra. Nu satsar vi på att få en så bred majoritet som möjligt och vi hoppas att det ska hända något inom några veckor, säger Carin Berggren.