Elitklasserna genomförde sina sprinttävlingar under tisdagen men för det stora flertalet O-ringendeltagare handlade det om vilodag och om att diskutera och summera två dagars tävlande.

— Det är ju det som gör folkfesten, att det är så många med ett gemensamt intresse som kommer samman och umgås. I år var det väl en 12000 föranmälda men med alla klasser som finns numera, där du kan springa bara ett par dagar, är det nog omkring 15000 som tävlar varje dag. Det finns konkurrens i utlandet numera men O-ringen håller ställningen som världens största flerdagarstävling, säger Grehn.

— Jag är inte med varje år men emellanåt ställer jag upp och det är lika roligt varje gång. Man får en liten avstämning på hur man ligger till i sin klass och hur väl man har skött träningen under året.

Lars Grehn springer i H65-klassen och har uppenbarligen skött träningen väl.

— Jag är jätteglad. En sjätteplats första dagen, lite fler missar andra dagen men jag är nöjd så här långt (elva totalt), säger Grehn.

Annons

— Det har ju varit ganska enkel orientering så här långt, tycker jag. Det känns väl i och för sig enkelt när det går bra men jag tror att det bli betydligt klurigare framöver. Nu byter vi öppen tallskog mot mer kuperad terräng.

Men Grehn är ingalunda bäst i klubben. Irma Westh är nia totalt i D10-klassen efter seger på den andra etappen.

— Väldigt kul. Hon är en lovande tjej och det här sporrar nog att fortsätta satsa på orientering, säger Grehn.

I övrigt handlar det mycket om IKHP högt upp i resultatlistorna. Allra bäst har det gått för Isak Eskilsson, som kopplat greppet i H12-klassen genom segrar på de två inledande etapperna.

Ebba Envall är tvåa i D17-20 Kort och Helena Gunnarsson har samma placering i D45 Kort efter två etapper. Dessutom har IKHP ett gäng som ligger på tredjeplatser inför onsdagens tredje etapp: Emil Ling, H10, Adam Granstedt, H21-2, Amanda Rangert, D17–20 Kort, Eva Öhlund, D40, Markus Hederskog, H21 L, Olle Karlsson, H13.

Malin van der Meiden, Bottnaryds IF, leder D21 M och OK Gränsens Helena Lindman och Simon Björnehäll är tvåa respektive trea i D50 Kort och H17-20 Kort.