LÄS MER: Se youtube–filmen där Jönköping Airport raggar ny vd

Jönköping Airport AB

Styrelsen: Thomas Bäuml, ordförande, övriga ledamöter är Sten–Åke Karlsson, Patrik Old..

Jönköping Airport AB

Styrelsen: Thomas Bäuml, ordförande, övriga ledamöter är Sten–Åke Karlsson, Patrik Olderius, Kjell Arnesson, Hans Börjesson, Anton Eriksson, Sten Norinder, Elin Rydberg och Maria Järviken.

Det säger Thomas Bäuml, ordförande i styrelsen för Jönköping Airport, om de krav som den nye vd:n ska uppfylla.

— Vi har sagt att personen ska ha tre olika roller i sitt uppdrag. Att skapa nya affärer och destinationer, att vara en person som är van vid det offentliga rummet och att kunna driva på utvecklingen, säger Thomas Bäuml.

Själva arbetet med att hitta en lämplig kandidat har skötts av konsultföretaget Signium i Göteborg. Men Jönköping Airport har också gjort en egen youtube–film och lagt ut sina krav på en ny vd på hemsidan.

Annons

Ett av kraven som ställs på den nye/nya ledaren är att hen bosätter sig i Jönköping.

— En av rollerna är att vara ambassadör för Jönköping Airport och då måste man bo här. Det kravet är det svårt att backa ifrån, jag tror inte att man blir trovärdig om man inte bor här, säger Thomas Bäuml.

Har det varit svårt att hitta lämpliga personer?

— Den här typen av jobb är hyfsat utsatta och en och annan har dragit sig för det. Både när det gäller media och att jobba i en politisk organisation. Lönefrågan kan också ha bidragit till att någon har dragit sig ur. Den här chefspersonen kommer inte att ha de högsta lönerna, säger Thomas Bäuml.

Han vill först inte säga hur mycket den nye/nya vd:n kommer att tjäna.

Det är våra skattepengar det handlar om och då har väl våra läsare rätt att få veta det?

— Jönköping Airport är ju inte det största kommunala bolaget så lönen hamnar väl mellan 70 000 och 75 000 kronor. Det är ingen oskälig lön för ett sådant uppdrag, säger Thomas Bäuml.

I september i år utsågs Vanja Nilsson till ny verksamhetschef för Jönköping Airport.

LÄS MER: Frankfurtlinjen fortsätter

Sylvebo: Någonstans går gränsen