Läs mer: Stadsdirektör gjorde "konsult" till IT-chef

Hon och de tidigare moderaterna, AnneMarie Grennhag, Bo Grennhag, Ola Helt och Anders Jörgensson har Facebooksidan "Tipsa politikerna". Där har de alltså publicerat inlägg där de riktar skarp kritik mot att utredningen av Carl-Johan Korsås har lagts ner.

Maria Idéhn som är ansvarig för kommunens visselblåsarfunktion motiverade att utredningen avbröts med att Carl-Johan Korsås anställning upphörde den 1 juli.

Annons

Varken Maria Idéhn eller någon annan på personalkontoret som beställde utredningen har fått veta vad säkerhetsföretaget 2 Secure hade kommit fram till. Däremot hade kommunstyrelsens ordförande och tillika Carl-Johan Korsås chef Ann-Marie Nilsson (C) fått en muntlig genomgång av 2 Secure.

Nu kräver de tidigare Moderaterna att korten läggs på bordet. De vill ha svar på vad utredningen utmynnade i så att kommunen kan lära sig av misstagen när de ska anställa en ny stadsdirektör.

Ska skicka mejl

— Jag ska som avgående kommunalråd den 14 augusti ta upp ärendet i ledningsutskottet och ställa krav på att utredningen offentliggörs. Personligen ska jag även skicka ett mejl till Ann-Marie Nilsson så att hon är förberedd. Att lägga korten på bordet handlar också om trovärdighet.

På Facebook skriver gruppen att de förutsätter att både utredningen av Carl-Johan Korsås och den av IT-chef Kaj Stenman redovisas och analyseras.

Fram till i dag har de båda utredningarna kostat 205,010 kronor. Utredningen av Kaj Stenman är pausad under sommaren.

Läs mer: Utredningen mot Korsås avbryts

Läs mer: Korsås förnekar chefsdealen: Det är konstigt