Fagerhult Habo skulle rivstarta matchen mot Göteborg och göra mål bara någon minut in i matchen. Efter ytterligare fyra mål i den första perioden såg det bra ut för FHIB.

FAKTA: Allsvenskan Södra

Fagerhult Habo–Göteborg 10–6 (5–1, 1–1, 4–4).

Målskyttar, Fagerhult: Erik Olofs..

FAKTA: Allsvenskan Södra

Fagerhult Habo–Göteborg 10–6 (5–1, 1–1, 4–4).

Målskyttar, Fagerhult: Erik Olofsson, Joel Dagman, Gustav Svensson, Simon Hultman 3, Oscar Liljegrahn, Pontus Mattlin, Oskar Malmgren, Jeff Adolfsson.

Domare: Simon Broman och Martin Matti.

Publik: 270.

— Vi spelar jättebra i den första perioden. Vi gör mål direkt i matchinledningen och fortsätter sedan bara att trumma på. Det skapade nog en falsk trygghet inför den andra perioden, säger Conny Steenberg tränare i Fagerhult Habo.

I den andra och tredje perioden skulle hemmalaget börja dra på sig utvisningar och på så sett bjuda in Göteborg i matchen.

— Vi släpper in för många mål i boxplay och det skapar spänning i matchen. De får komma in i matchen. Efter vår time out 15 minuter in i den tredje perioden blev det bättre. Vi återtog kontrollen och tog tre viktiga poäng.

Segern innebär att FHIB kan börja sikta uppåt i tabellen.

— Spelarna vill vinna varje match och nu har denna seger satt prägeln inför resten av säsongen. Självklart siktar vi på att nå kvalet.