LÄS MER: Rekord för familjedag

För fem år sedan arrangerades familjedagen på Visingsö för första gången. Leklandet står som huvudarrangör och under åren har kändisar som Tobbe Trollkarl och Zillah och Totte varit huvudgäster.

På lördag är det dock Jimmy Svärdhagen som står för magin.

— Jimmy var här för fem år sedan och han är kanonduktig så vi ville ha tillbaka honom, säger Mattias Wetter som är delägare i Leklandet.

"En dag för alla"

Annons

Förutom magi kommer dagen att bjuda på olika aktiviteter som hoppborgar, karuseller och annan lek. Flertalet utställare, som till exempel räddningstjänsten och sjöräddningen, visar upp sina grejer och många av öns butiker och verksamheter är öppna. Mattias Wetter tror att dagen lockar mycket folk då det finns något för alla.

— Det är ett lyckat event för stora som för små. Det är även gammeltraktorns dag och det här är en dag för alla. Vi vill att hela Visingsö ska öppna så det blir lite som en kick off för ön, säger han.

Rekordmånga besökare

Förra året bjöd dagen på strålande sol och mellan 2 000 och 2 500 besökare. Mattias Wetter hoppas att vädret blir lika fint på lördag.

— Det kommer väldigt mycket folk utifrån och det är ett väldigt populärt evenemang. Jag hoppas på bra väder och att det kommer lika mycket folk som förra året, säger han.