Det var den 11 februari som pojken i Jönköping vaknade av en smäll från fönstret. Hans säng stod med huvudändan bredvid fönstret och skrivbordet framför. Där låg pengarna som pojken fått i födelsedagspresent från sin farmor tillsammans med ett gratulationskort. Pojken såg att fönstret var öppet och att en hand som sträckte sig in tog pengarna och försvann.

Annons

Genom fönstret kunde pojken se en ung man springa därifrån. Han chockades av händelsen och sprang in till sin mamma, som ringde polisen. Gärningsmannen, som är i 25-årsåldern, kunde gripas av polisen som snabbt kom till brottsplatsen.

I förhören har mannen uppgett att han var påverkad av amfetamin den aktuella natten och hade missat sista bussen hem från Jönköping till en annan ort i kommunen. Han passerade bostaden och gick in på gården för att kissa. Genom ett fönster skymtade han då en hög med pengar som låg på ett skrivbord. Mannen bestämde sig för att bända upp fönstret med en skruvmejsel som han hade med sig. När han sedan försvann från platsen på cykeln fick han se att det fanns någon i rummet. En stund senare greps mannen av polisen.

Dagen före gärningen hade mannen fått ett fängelsestraff för två stölder och ett snatteri, och döms därför för grov stöld till fängelse i 10 månader. Mannen har erkänt gärningen.

Dom