Det var vid järnvägsstationen i Gnosjö som den 86-årige mannen en dag i februari i år blev misshandlad.

Mannen och hans hustru kom i bil och skulle släppa av en bekant i centrala Gnosjö, när en för dem helt främmande man rusade in i bilen. Det var 27-åringen som krävde att bli skjutsad till Gislaved.

Paret körde mot järnvägsstationen där de försökte mota ut 27-åringen ur bilen. Det var då den yngre mannen gick till anfall. Han var vid tillfället påverkad av narkotika.

Opererades

86-åringen fick ta emot flera slag och sparkar, framförallt när han ramlat till marken. Den äldre mannen fick omfattande skador, bland annat frakturer i ansiktet och på ögonen.

Mannen tvingades operera ögat efter misshandeln och kan inte längre köra bil. Det är oklart om han kommer att bli återställd.

Ångerfull

Vid rättegången för en vecka sedan yrkade åklagaren på tre års fängelse för 27-åringen. Den misstänkte som suttit i förvar fram till rättegången försattes efter att den avslutats på fri fot.

Han var mycket ångerfull och bad i domstolen 86-åringen om ursäkt. Han minns inte hela händelsen och åklagaren förklarade att hans klient blir som förbytt när han är påverkad.