I samband med den nya vattenfestivalen H20 Jönköping ska det kommunala bolaget Södra Munksjön Utvecklings AB ha en del evenemang runt omkring blivande stadsdelen Skeppsbron.

Fakta: Upptäck Skeppsbron

24 augusti:

Lokal matmarknad. KL 15-19

Prova på bland annat vattenskidor, flyboard, roddbåtar och ..

Fakta: Upptäck Skeppsbron

24 augusti:

Lokal matmarknad. KL 15-19

Prova på bland annat vattenskidor, flyboard, roddbåtar och aquaskippers. KL 15-20

Skeppsbrons Lounge. KL 15-23

Konsert med Nolltresex. KL 20-22

25 augusti:

Familjekamp. KL 16-20

Prova på bland annat vattenskidor, flyboard, roddbåtar och aquaskippers. KL 15-20

AW med live-musik. KL 15-22

Fredagsloppis, bord lånas ut gratis till säljare, föranmälan krävs. KL 16-20

26 augusti:

Legoevent - 100 kilo lego på samma ställe. Tävlingar, utmaningar och legobyggande. KL 11-17

Bygg stad i sand. Bygg själv eller titt på när sandslottsbyggarproffs skapar kreationer. KL 11-17

Gaming utomhus. KL 11-17

Guidad tur i Södra Munksjön - busstur genom utvecklingsområdet. KL 11-17, samlingar 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00.

Skeppsbron Lounge. KL 11-22

Utomhusbio i Skeppsbroparken, "En man som heter Ove". KL 21-23

27 augusti:

Fresh sunday med utomhusträning och brunch. KL 09-14. Träningspassen har olika starttider.

— Vad vi vill är att ge Jönköpingsborna en möjlighet att upptäcka nästa stadsdel som är Skeppsbron. Det kommer att vara nere i Strandparken som ligger jämte Munksjön. I framtiden kommer den parken att bli lite bredare och fylld med aktiviteter, säger Jenny Lagström som är marknadskommunikatör på Södra Munksjön Utvecklings AB.

Annons

Hon menar att det blir ett perfekt tillfälle att få en inblick vad som händer i staden. Det som händer under dagarna vid Strandparken är en lokal matmarknad, en femkamp med aktiviteter både på vatten och på land samt en loppmarknad. Dessutom blir det utomhusbio, filmen som ska visas är "En man som heter Ove".

Den stora dagen är annars lördagen. Det är då som Södra Munksjön Utvecklings AB har tänkt visa upp den framtida stadsdelen ordentligt. Bland annat så ska det gå att bygga stad, hus och byggnader i såväl lego som sand. Det blir dessutom guidade turer genom området med buss där de visar hur området är tänkt att utvecklas.

— Sedan har vi fått med gejming också. Man ska kunna bygga Skeppsbron i Minecraft och så ska det även gå att testa att se området i VR. Vi kommer även att ha en utställning i parken som kommer att bli permanent. Där kommer det hela tiden att komma upp ny information om vad som händer i Skeppsbron.

I samband med evenemangen vid Skeppsbron kommer det även att vara en lounge på plats. Där ska det gå att köpa en bit mat och något att dricka. Ansvarig för serveringen där är Hassan Roshandel och restaurang Kapris.

— Det var egentligen så att vi frågade runt lite men under festivalen är det många som har mycket att göra, så även restaurang Kapris. Men vi frågade Hassan och han tände till på idén och tyckte att det var en rolig grej. Så vi kände att det var självklart att göra det tillsammans.

Evenemangen vid Södra Munksjön arrangeras 24-27 augusti.