2018 så ska den 14:e upplagan av Jönköping Filmfestival gå av stapeln.

– Många har saknat festivalen och nu satsar vi igen. Jönköping är bra på film på lokal nivå och nu lyfter vi filmen ytterligare en nivå genom att ta fram ett unikt koncept för festivalen. Jag är glad att vi kan erbjuda filmdagar med bredd,massor av filmupplevelser och med möjlighet till samtal och möten kring film, säger Peter Jutterström, ordförande i kultur- och fritidsnämnden i ett pressmeddelande.

Konstnärlig ledare anställd

Planeringen ska redan vara i gång för filmfestivalen och en konstnärlig ledare har anställts. Det blir Malena Jansson som är filosofie doktor vid Stockholms universitet. Organisationen kommer att bestå av tre personer; den konstnärlig ledaren och två festivalproducenter (Malin Cramer och Helena Sandberg, kultur- och fritidsförvaltningen). Till denna kommer även knytas representanter från samarrangerande aktörer, som Folkets Bio och SF Bio.

– Nu vill vi även satsa nationellt. För det krävs omvärldsbevakning och ett team som arbetar kontinuerligt med filmfestivalen. Vi vill höja nivån och det bästa sättet är att börja från grunden, att bygga en trygg organisation som inte står och faller med en person. Vi ser fram emot att påbörja arbetet med att göra en ny upplaga av Jönköping Filmfestival, säger Malin Cramer, kultursekreterare/film, kultur- och fritidsförvaltningen.

Annons