Det var den tionde maj för 14 månader sedan som det stod klart att HV71 hade värvat in Robin Figren från konkurrenten Frölunda.

– Mina två senaste säsonger har inte varit som jag hade hoppats på och nu kändes det som att jag själv behövde en nytändning. När då HV dök upp som alternativ kändes det ganska klockrent. Att få komma till ett vinnande lag och en så pass fin klubb, sa 30-åringen då.

Men debutsäsongen i HV71 blev inte vad den Hammarby-fostrade forwarden hade hoppats på – då den regerande mästaren åkte ut redan i åttondelsfinalen mot Linköping.

LÄS MER: ”Vi är otroligt lättkränkta i det här landet”

"Inte så jättemånga singlar i laget"

I en stor intervju med Hockeysverige berättar nu Robin Figren om den gångna säsongen – och en hel del annat.

– Vi hade mycket skador i laget och det kändes som att det var något som hackade hela tiden. Samtidigt hittade jag ingen väg att lösa det för mig själv utan det hackade för mig själv också, säger Figren till Hockeysverige och berättar hur han ska lyckas hitta tillbaka till formen:

Annons

– Det är såklart upp till mig själv. Jag tror att mycket handlar det om att hitta ett lugn i sig själv och det jag gör dag ut och dag in.

I intervjun förklarar forwarden att han trivs bra i Jönköping, men att det ibland kan vara lite ensamt:

– Ja, det funkar. Jag bor i en schysst lägenhet en bit utanför stan och har nära till allting. I mitt fall blir det mycket ensamtid eftersom min sambo inte är med dit. Hennes jobb ligger här i Stockholm. Förra säsongen var det inte så jättemånga singlar i laget så det blev inte jättemånga middagar ute på stan (skratt), men allt finns där som jag behöver så jag har ingenting att klaga på.

Relaterat: NHL-stjärnan hyllar HV-tränarna: "Han ’kickade’ mig i röven"
Relaterat: HV:s magiska guldår lockade Andreas Thuresson: "Finns en vinnarkultur här"
Relaterat: Hjälp HV71:s nyförvärv – hyr ut ditt hus
Relaterat: HV71-stjärnan öppnar för Damkronorna igen: "Ska min karriär vara slut bara för att jag fött barn?"
SHL