LÄS MER: Filip Ahl gör succé i WHL

När JP-sporten når 19-årige Filip Ahl befinner han sig på en "roadtrip" med Regina Pats, WHL-klubben som han hittills har producerat 31 poäng (17 mål och 14 assist) på 25 matcher för.

— När jag kom hit fick jag börja i tredjefemman och fick inte så mycket tid i powerplay. Men jag visade tidigt att jag ville vara med och bidra framåt, och det har gått bra hittills. Det känns som om jag har utvecklats både offensivt och defensivt, även om jag tycker att det finns ytterligare något steg att ta, säger Filip Ahl.

Annons

Det starka spelet i Kanada under hösten räckte i alla fall till en plats i den JVM-trupp som Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén presenterade på måndagen.

— Jag fick ett samtal från Montén för någon dag sedan och det känns väldigt skoj, säger Ahl.

Truppen ska bantas med tre spelare innan JVM-turneringen, som avgörs i Kanada, drar igång den 26 december.

— Jag ska jobba stenhårt och visa att jag är en stor och stark spelare. Det är det som gäller för att ta en plats, det är upp till mig nu att knyta näven i fickan och visa att jag vill jobba hårt för laget, säger Filip Ahl.

Hur stort är ett JVM för dig?

— Att komma dit är något jag har strävat efter sedan jag var liten. Men inför den här säsongen, när jag åkte över till Kanada, hade jag väl ingen direkt tanke på det. Men det har gått min väg den här säsongen, och det gör det om man lägger ned ett hårt arbete.