Sista etappen bjöd på veckans kanske mest intressanta terrängavsnitt som omfattas av  de två naturreservaten Ågelsjön och Rödgölen med djupa sprickdalar som genomkorsar kartan. Detta leder till en varierande terräng med böljande kullar och detaljerade sluttningar.

Denna terräng med veckans kanske mest utslagsgivande och tuffa banor visade sig passa Isa Envall som gick ut med en ledning på drygt två minuter före norskan Anine Lome klass D20E.  Det blev dramatiskt i skogen då Isa gjorde flera missar och dessutom mötte norskan på mitten av banan. Men, Isa lyckades hålla ihop det och segrade med två och en halv minut före Anine.

– Jag var otroligt trött  i skogen idag och därför missade jag, pustar Isa.

– Jag är så oerhört glad över att äntligen få vinna O-Ringen, fortsätter juniorvärldsmästaren Isa som äntligen tog sin första O-Ringen-seger i karriären.

– Detta ger en riktig sporre att fortsätta satsa mot senioreliten framöver.

IKHP:s andra totalsegrare Isak Eskilsson har mer rutin av att kliva högst upp på pallen i de här sammanhangen. Isak vann sitt fjärde raka O-Ringen och var också jublande glad.

– Jag är jättenöjd med veckan, jag har varit i en bra löpform och tekniken har suttit bra, summerar Isak. Det har varit en grym vecka.

Gårdagens etappsegrare Olle Karlsson, IKHP, avslutade starkt i H15 och tog hem andraplatsen.

IKHP lyckades ta hem inte mindre än 29 topp 10-placeringar i totalen, ett imponerande resultat.

Annons

För Mullsjös Irma Westh gick det fortsatt bra, hon drygade ut sin minutstora ledning och slutade som segrare i D12 efter en riktigt väl genomförd vecka.

Även Mullsjös Axel Nalbin, som hade ett stort försrpång inför den avslutande etappen, lyckades i klassen H17-20 K hålla ihop det och slutade som en nöjd segrare.