Det var en stor tävling som arrangerades. Över 2 500 starter från seniorer ner till tolv år. Det var rejäla startfält i många klasser och grenar, men inomhushallen i Växjö är byggd för stora tävlingar och där kommer också inomhus-SM för seniorer hållas i februari.

Från Jönköpingstraktens klubbar var det en hel del aktiva som tävlade och det blev många bra resultat och flera placeringar i topp.

Bästa grenen från kretsen var denna gång höjdhopp. Vilgot Hakeman från IKHP vann höjd på goda 158 centimeter i P14-klassen. Vilgot blev också femma på 60 meter.

Klubbkompisen Emma Sandin i F15 blev tvåa på 164 centimeter, samma resultat som segrarinnan. I samma klass hoppade också Lova Ekberg, från Hovslätt, 151 centimeter och det var hela åtta tjejer som stannade på den höjden.

Clara Gudmundsson i F12 var nästa höjdhoppare som fick hämta en fin pokal för sin tredjeplats i höjd med 135 centimeter.

I P12 gjorde Theodor Rogö från Habo Friidrot nästan en hel mångkamp och det var topplaceringar i alla grenar. Tvåa i höjd på 145 centimeter och i kula med 8.57 meter, nytt personbästa i längd med 480 centimeter och han sprang snabbt på både 60 meter och 200 meter där det också blev tredjeplatser.

Emil Mennborg från IKHP vann 800 meter i P12 på fina 2,40,17.

I P15 överraskade Ted Bohman från Hovslätt genom att i sin första friidrottstävling bli fyra på 60 meter med tiden 7.54.

Annons

I F17 visade Ella Axén från Hovslätt att hon kan springa fort, 7,96 sekunder i försöken och i finalen blev det en sjundeplats.

I seniorklasserna var det tufft motstånd och Petter Gustafsson från IKHP, som satsar lite mot mångkamp, hade bästa gren i 60 meter häck där det blev en fjärdeplats med tiden 8.14.

I stav för män hoppade Hovslätts Teodor Sobczyk hela 4.18 meter, som var inomhuspers.

För alla aktiva på plats var det också kul att få se världsresultat av Khaddi Sagnia i längd, Angelica Bengtsson i stav och Max Hrelja på 60 meter häck i seniorklassen.