Hovslätts IK hade ungdomar både på USM 15-16 år i Enskede och JSM 17-22 år i Huddinge. I K22 visade Ida Nilsson i längdhopp att hon fortsätter att vara en stabil hoppare. Hon började tävlingen med ett personligt rekord på 5.97 meter och länge var detta ett ledarresultat. Men när tävlingen var slut så blev det en tredjeplats där man vann på 6.01 meter och tvåan hade 6.00.

F19-tjejerna Sara Dädeby och Axelina Johansson fyllde på medaljskörden. Sara vann 1 500 meter efter att på upploppet kämpat tappert och satt ett nytt personligt rekord med 4,42,85 minuter. Hon startade också på 800 meter och här blev det en bronspeng.

Axelina har under alla sina ungdoms- eller juniormästerskap vunnit kula och även denna gång blev det ett guld. Hon var inte så nöjd med resultatet men ingen av de övriga deltagarna var i närheten av henne. I diskus tog hon ganska oväntat en silvermedalj och var inte långt efter den som vann. Stabil kastning som slutade på fina 46.78 meter och tog upp henne som tvåa i Sverige i F19.

Teodor Sobczyk i P17 hoppade till sig en finalplats i längd med fina 6.49. Vid sluttävlingen blev det en åttondeplats.

För Hovslätts deltagare i USM i Enskede var det mest kast och långdistans. Johanna Bülow i F16 sprang försök både på 400 meter och 800 meter på fredagen och i båda distanserna kvalade hon i till finalen. Tyvärr var det kort stund mellan finallöpningarna så hon fick avstå 800 meter. I 400 metersloppen sprang hon bra och i mål hade hon säkrat en silvermedalj.

Annons

Hampus Wallin i P16 började tävlingen med en femteplats i diskus men i släggtävlingen fick han till flera bra kast och det längsta på 58.48 meter räckte till en bronspeng. Gustav Lundqvist i samma åldersklass gjorde sitt första USM och fick springa final i både 800 meter och 1 500 meter. I båda loppen blev det sjundeplatser.

Hovslättarna åkte hem med totalt sju medaljer. Kommande helg avgörs Nordiska Mästerskapen för 19-åringar i Danmark.