Sedan Moderaterna Anders Jörgensson och Janne Hedell för snart en vecka sedan berättade om en hemlig finansiär till den nya multiarenan har ryktena surrat. Alltifrån vilket bolag det är som vill bekosta multiarenan till att ifrågasätta de båda politikernas trovärdighet. "De bluffade sig fram för att klubba igenom Jordbrovallen" är ett av de påståenden som kommit till JP från en partikamrat.

Enligt Janne Hedell löper arbetet på. I onsdags hade han och Anders Jörgensson ett möte med finansiärens kontaktperson och nu är det bestämt att finansiären själv ska ta kontakt med stadsdirektör Carl–Johan Korsås. De ska då diskutera hur de ska gå vidare med arbetet mot en multiarena.

När får vi veta vem det är?

— Det får finansiären själv bestämma. De är proffs och de kommer att avgöra när de vill gå ut och berätta, säger Janne Hedell.

LÄS MER: Politiker i vilt bråk efter beslutet om arenan

Annons

Ett av alla rykten som är i omlopp är att det är byggmiljonären och entreprenören Ola Serneke i Göteborg som skulle vara finansiären. Men han förnekar det själv i ett mejl och Janne Hedell säger att han har fått höra ett 40–tal olika namn på finansiärer. Men inget har stämt.

Enligt Anders Jörgensson kommer finansiären från ett stort internationellt bolag med pengar. Han tror fortfarande på finansiären och upplägget kring multiarenan.

Vad svarar du dem som påstår att du och Janne Hedell har bluffat?

— I så fall skulle vi väl ha släppt bomben om finansiären innan kommunfullmäktiges sammanträde då vi hade möjlighet att påverka utgången, säger Anders Jörgensson.

Ångrar du att du gick ut och berättade om finansiären?

— Nej. Finns det en privat finansiär så finns det. Det är ett jättebra alternativ till att kommunen måste bekosta den nya arenan. Jag tycker det är synd att en del politiker tycker att det är fel, säger Anders Jörgensson.

Finns det några varningsklockor som ringer?

— Borde inte kritikerna istället se det här som en bra och viktig satsning, undrar Anders Jörgensson som ska träffa kontaktpersonen en sista gång i nästa vecka.

LÄS MER: Här vände arenafrågan