— Det är svårt med Rögle. Jag har tittat på matcherna i efterhand men har inte hittat någon speciell förklaring till varför vi har förlorat tre matcher mot Rögle, säger HV-tränaren Johan Lindbom.

Fakta: HV71–Rögle

Var: Kinnarps Arena.

När: Tisdag 19.00.

Form (De tre senaste match..

Fakta: HV71–Rögle

Var: Kinnarps Arena.

När: Tisdag 19.00.

Form (De tre senaste matcherna): HV71: Linköping–HV 4–1, HV–Skellefteå 2–5, Frölunda–HV 0–2. Rögle: Rögle–Växjö 1–4, Rögle–Modo 2–1, Skellefteå–Rögle 4–1.

Läget i HV: Ted Brithén återhämtar sig efter en hjärnskakning och Chris Campoli är avstängd. I övrigt är alla tillgängliga för spel. HV har sträkt upp målvaktssidan och lånat in Jonas Fransson som komplement till Fredrik Pettersson-Wentzel och Erik Ersberg.

Bästa poänggörare: HV: Mattias Tedenby 28 (11+17), Rögle: Patrick Cehlin 26 (13+13).

JP-sportens Patrik Sjöblom tippar: 5–2.

— Vår prestation har inte varit på rätt nivå helt enkelt samtidigt som Rögle har gjort det bra. Om nu någon har tänkt att det här kan nog gå lätt så räcker det med en procent frånvaro för att man ska förlora.

Nu får HV en ny chans att bryta trenden mot bottenlaget (Rögle är tolva i tabellen) och poängen behövs onekligen. Efter två förluster i rad har HV åter igen sex poäng upp till den åtråvärda sjätteplatsen.

HV har alla, förutom avstängde Chris Campoli och Ted Brithén som återhämtar sig efter hjärnskakning, tillgängliga för spel.

På backsidan är konkurrensen hård trots Campolis frånvaro och senast fick rutinerade Jere Karalahti stå åt sidan. Hur det blir mot Rögle vill Lindbom inte uttala sig om.

— Vi får se. Men det är på backsidan vi testar lite. Vi har släppt lite för mycket bakåt, säger HV-tränaren.

En som har erfarenhet av spel i Rögle är Jonas Fransson, målvakten som har lånats in från Västerås under resten av säsongen och som gjorde sin första träning med HV på måndagen. Fransson spelade för övrigt i HV säsongerna 2000–2002.

— Som läget var i Västerås, jag har ju inte spelat någonting efter jul, var det här en perfekt lösning för mig. Det känns kul att vara tillbaka i HV och det känns som om jag har allt att vinna men jag vet inte riktigt vad som väntar. Jag är inte lovad någonting och får vara redo för vad som helst, resonerar han.

I första hand lär han fungera som back up till Fredrik Pettersson-Wentzel och Erik Ersberg men snart 36-årige Fransson tänker kämpa för att stå i HV-målet.

— Om man får stå vill så klart helst göra det för att man är bra, inte för att andra är skadade eller så. Men jag tror att det kan ge mig mycket bara att vara här i HV och arbeta med en ny målvaktstränare (William Rahm).

— Jag är jätteintresserad av teknik även om jag själv kanske inte har den bästa tekniken som målvakt. Men jag vill fortfarande lära mig och förbättra mig även om jag är så gammal som jag är.

Mot Rögle lär det inte bli något spel för Fransson och det återstår att se hur det blir under resten av säsongen. Men framtiden då?

— Vi får se vad som händer efter säsongen. Kroppen känns bra så det är inga problem men jag har familjen i Linköping, tre barn och det är mycket som ska klaffa. I det här läget vill jag nog till exempel inte fara i väg utomlands

SHL