Tidigt på onsdagsmorgonen reste HV-truppen mot Finland. Först buss till Göteborg, efter det flyg till Helsingfors och sedan ny busstur mot Lahtis.

I den finländska staden, bland annat känd för att flera gånger ha stått som värd för VM i längdskidåkning, blev det match mot Pelicans. En Liiga-klubb som för övrigt har hissat HV-legendaren Kari Eloranatas tröjnummer 17 i taket i Isku Areena.

HV fick en fin start på mötet med det ljusblå hemmalaget. Det mörkblå bortalaget gjorde tidigt 1–0 genom Simon Önerud, som hittade rätt i powerplay efter att Nils Andersson lagt pucken mot mål.

Innan den första perioden var över kvitterade Pelicans kvicke lirare Niklas Salo till 1–1. Salo, en av matchens förgrundsfigurer, sprätte in pucken högt bakom Jonas Gunnarsson i HV-kassen.

Efter en andraperiod utan mål satte HV hård press på Pelicans i den tredje perioden. Och till slut kom utdelningen. Med 2.26 kvar av den tredje perioden fixade Markus Ljungh HV:s fjärde raka försäsongsseger.

Tidigare har HV besegrat Frölunda, Färjestad och Rögle. På lördag spelas lagets femte träningsmatch för säsongen, också den i Finland då HPK står för motståndet.

MER OM MATCHEN: Ljungh HV-hjälte i Finland: ”Mår bra av att vinna”

Annons

Relaterat: Så var Pelicans–HV71 minut för minut
Relaterat: Se uppsnacket inför HV71:s första match i Finland
Relaterat: Ljungh HV-hjälte i Finland: ”Mår bra av att vinna”
SHL