Klockan var halv två, natten mot fredag, när polis och räddningstjänst larmades till Kärrhöksgatan på grund av ännu en bilbrand.

Den här gången var det tre bilar som brann. Räddningstjänsten släckte snabbt branden, men två av bilarna hade totalförstörts. På den tredje bilen, som tillhör Jönköpings kommun, hade plast och lack smält av hettan från branden.

Är anlagd

Polisen är övertygad om att även den här branden är anlagd. Det var bilen i mitten som tändes på och sedan har branden spridit sig till bilarna intill.

Polisen utreder nu skadegörelse genom brand.

Ingen person har skadats av bränderna, och ingen har hittills frihetsberövats med anledning av bilbränderna.

Tre tidigare nätter, lördag, söndag och tisdag, har bilar eldats upp på Havsörnsgatan, som ligger i andra änden av Råslätt.

Enligt Lasse Johansson, presstalesman på Jönköpingspolisen är det svårt att säga om det finns något samband mellan den senaste bilbranden och de tidigare bränderna.

— Men samtliga är anlagda och de har alla inträffat mellan ett och två på natten, säger han och berättar att polisens tekniker har säkrat spår och att de efterlyser tips från allmänheten.

Ökat sin närvaro

Annons

Lasse Johansson, berättar också att polisen har ökat sin närvaro i området och att de varit ute och patrullerat samt pratat med folk.

Utanför fritidsgården vid Stadsgårdsskolan sitter ett 15-tal pojkar i övre tonåren.

De säger att de inte vet vem som tänder eld på bilarna, att det kan vara någon från en annan ort eller försäkringsbedrägerier.

Men de tror också att bränderna kan bero på att ungdomar känner sig dåligt bemötta av polisen. De berättar om hur polisen skrämmer dem med sina hundar, ber om legitimation och "jävlas med dem".

— Det blir bara värre när polisen är här och smyger i buskarna eller klär ut sig för att spana på oss, säger en av killarna som tycker att polisen är på dem utan anledning.

Flera ungdomar säger att polisen istället borde vara schysta och snacka med dem.

Bråka med polisen

Ungdomarna tror att den senaste branden kan vara ett sätt att bråka med polisen, att någon vill visa att de kan tända eld på en bil trots att polisen ökat sin närvaro.

— Den som gör det drar ner byxorna på polisen, säger en kille.

De tycker också att det är trist att Råslätt får ett dåligt rykte av bilbränderna.

— Det är jättebra gemenskap här, så det är tråkig när alla snackar skit om Råslätt, säger en annan av ungdomarna.