Se tv på nätet

— Det är en av de starkaste upplevelserna som jag har varit med om, utbrister Regina Lund efter att Pauline "Polly" Wågström har framfört ett specialskrivet nummer som uruppförs under Jul hos Juku.

Förberedelserna med Jul hos Juku med Freja Musikteater är på slutspurten. På lördag är det premiär och hela ensemblen inklusive gästen Regina Lund är på plats och övar.

— Jag är oerhört tacksam för att få vara med i det här samarbetet. Freja är helt unikt inte bara i Sverige utan på internationell nivå, säger Regina och fortsätter:

Annons

— Jag ser ingen skillnad på att jobba med en professionell grupp eftersom Freja är en professionell grupp som övervinner större saker än de som har skolats ett halvt liv för teater.

Medlemmarna i Freja Musikteater är laddade inför premiären och är säkra på att publiken kommer att gilla föreställningen.

— Den som ser den kommer inte att bli besviken, men kanske lite förvånade, säger William Vårbrant.

— Det är blandade känslor som ska gå rakt in i hjärtat, fyller Lars Damberg i.

Och det är dessutom väldigt mycket eget material i årets julföreställning. Förutom att Regina har specialskrivit material har fem andra medlemmar också gjort eget material till showen.

— Texterna är utifrån oss själva, säger Fredrik Hardeström.

— Det är väldigt bra. För några år sedan gjorde vi mycket eget. Nu har det blivit lite större pjäser och det är kul, men jag kan sakna att göra materialet själv, det berör en starkare.

Jul hos Juku har premiär på lördag på Spira.