Flyttnord har blivit anmälda sju gånger hos Allmänna reklamationsnämnden där de blivit fällda i tre fall och resten är under utredning. Flera personer har känt sig lurade när företaget kommit med en för liten flyttbil och krävt kontant betalning inklusive rut-avdrag.

Tidningen ringde upp företaget för att få svar på frågor om deras agerande.

Annons

— Du vet väl om att vi har blivit kapade av ett annat bolag? Vi misstänker att det är före detta anställda som ligger bakom, säger Daniel Eliasson, kontaktperson på Flyttnord.

Han säger att deras mejl har blivit kapad.

— Vi är också utsatta, säger han.

Har du något belägg för det du säger?

— Ja, vi har gjort en polisanmälan. Jag kan skicka över den imorgon bitti, säger Daniel Eliasson.

Dagen därpå ringde Eliasson upp tidningen och sa att han skulle skicka den vid lunch. Något som aldrig hände och när tidningen ringer upp honom strax efter lunch svarar han inte. Flyttnords bokningssystem är fortfarande öppet och det finns inte någon varning på deras hemsida om att de kan ha blivit kapade.

På polisen i Jönköping bekräftar bedrägeriroteln att det pågår en utredning. Men utredningen avser anmälningar som gjorts mot Flyttnord och den handläggs i Borås.

— Företaget utreds för bedrägerier men det är en pågående förundersökning. Det är ett tidigt skede och vi håller på att samla ihop allt material, säger Ulrika Gustafsson, chef för polisens bedrägerigrupp i Jönköping.