LÄS MER: Fick glädjefnatt – åskådare föll i Kinnarps Arena

LÄS MER: Strandberg: HV är illa ute

De kan lämna HV71

Erik Ersberg: Verkar som han har gjort sitt i HV71. Lär inte få något nytt kontrakt...

De kan lämna HV71

Erik Ersberg: Verkar som han har gjort sitt i HV71. Lär inte få något nytt kontrakt.

Chris Campoli: Trots avstängningar och skador har Campoli visat att han är en av HV:s bästa backar, om inte den bästa. En lagspelare som HV bör förlänga med.

Axel Eidstedt: En egen produkt som har fått spela en hel den här säsongen. Men Eidstedt har blandat och gett. Ett osäkert kort. Kanske letar Eidstedt efter en nytändning?

Emil Johansson: Johansson har lyft sig rejält på slutet och gjorde nyligen sitt första SHL-mål. Bör erbjudas nytt kontrakt.

Jere Karalahti: Veteranen har inte motsvarat förväntningarna den här säsongen. Lär inte få nytt kontrakt av Johan Hult.

Simon Karlsson: Karlsson, som drabbades av körtelfeber, har ännu inte fått göra sin SHL-debut. Kommer med all sannolikhet inte få något nytt kontrakt. Frågan är om Karlsson någonsin kommer att spela hockey på elitnivå igen.

Erik Andersson: 21-åringen från Nittorp har varit ganska osynlig i poängprotokollet. Men Andersson jobbar hårt under varje match och kan erbjudas ett nytt kontrakt.

Erik Christensen: Precis som Karalahti har Christensen inte alls motsvarat förväntningarna. Men alla vet vad kanadensaren går för när han är som bäst. Lär erbjudas nytt kontrakt, dock med en betydligt lägre lön.

Björn Melin: HV-profilen har inte spelat sedan i höstas och det mesta tyder på att han gör sin sista säsong som elitspelare.

SAMMANSTÄLLNING: JACOB JOHANNESSON.

Nej, Erik Christensens motståndare just nu är inte Skellefteå, utan klockan. Därför stannar han hemma i Jönköping på söndag inför tredje kvartsfinalen.

– Vid den här tidpunkten kan jag inte säga när jag spelar nästa gång.

Samtidigt ligger HV71 under med 0-2 i matchserien när den vänder tillbaka till Norrland. HV måste vinna en match på bortais för att vara med i serien, men utgångsläget är tufft mot ett självförtroendepumpat Skellefteå.

– De är bra, de spelar som en maskin. Men det här är över sju matcher och senast spelade vi väldigt bra. Jag vet att det är många som inte håller med mig nu, men det finns inget som talar för att vi inte kan vända det här, säger Christensen.

– Vi har självförtroende, jag har sett vad vi kan göra och gruppen känner det också.

Vad måste ni förbättra?

Annons

Det känns inte rätt för mig att kommentera det eftersom jag inte spelar. På isen har man ett perspektiv som man inte har när man, som jag gjort nu, sitter i omklädningsrummet och ser allt på tv. Men självklart, gör de många mål sätter det press på vår offensiv. Vårt fokus är fortfarande att spela så bra defensivt som vi bara kan. ”PW” har varit fantastisk för oss än så länge.

Christensen är optimistisk kring HV:s fortsatta chanser – men tvärtom när frågorna börjar handla om honom själv.

– Jag kommer från en kultur där man inte pratar om sånt i det här skedet av en säsong. Jag säger inget om min skada, och det gör inte Andreas Frostemark (HV:s sjukgymnast) heller, fortsätter han.

– Men ja, hela det här året har varit tufft faktiskt. Jag är självklart besviken men försökt härda ut. Jag har ändå dragits med det här i två månader som gjort att jag inte kunnat göra mig själv rättvisa.

Uppgifter säger att det kan handla om en ryggskada men Christensen vill inte prata om vad för typ av skada det handlar om. Men att det har påverkat honom är uppenbart.

– Samtidigt är det ändå ingen ursäkt för hur dåligt jag har spelat. Jag har inte spelat tillräckligt bra, det är nog det enklaste svaret jag kan ge dig.

Modo uppges visat intresse för dig och du har ett kontrakt som går ut. Vad kan du säga om din framtid?

– Jag har lärt mig att inte läsa vad ni skriver i tidningarna. Det enda jag kan säga är att jag inte har gjort klart med något tills nästa år. Följer jag mitt hjärta så stannar jag i HV och Jönköping. Hela min karriär fick en skjuts när jag lämnade KHL och kom till Jönköping. Dessutom är min son född här. Men i slutändan är jag en hockeyspelare och det här är en ”business”, det är därför jag har en agent. Möjligheten finns givetvis men kommer jag inte tillbaka får jag acceptera det oavsett hur mycket jag vill stanna.