LÄS MER: Huskvarna marknad lockade många besökare Marknadsstånden radade upp sig längs Esplanaden som på fredagen förvandlades till ett shoppingstråk. 80 knallar från hela landet sålde väskor, donuts, smycken, mat och mycket annat under en klarblå himmel som bjöd på strålande sol.

En av dem var Helena Glifberg från Kalmar som sålde handgjorda solhattar och andra kläder.

Annons

— Det är tredje vårmarknaden jag är här. Jag brukar stå här på hösten också. Det är trevligt att komma tillbaka, det är en välbesökt marknad med trevliga människor, säger hon.

Tog ledigt för marknaden

Många besökare passade på att njuta av dagen. Huskvarnabon Lennart Lindgren hade till och med tagit ledigt den här fredagen för att kunna gå på marknaden.

— Det är roligt att det livas upp lite och det är alltid bra väder på vårmarknaden. Jag tog ledigt den här veckan istället för nästa vecka när det är Jönköpingsmarknaden, säger han och skrattar.

Några som också njöt av marknaden var fyraåringarna Leah, William och Zacke som hade siktet inställt på karusellerna och hann inte prata med undertecknad. De tog istället varandras händer och stegade iväg mot tivolit med var sitt leende på läpparna.

LÄS MER: Pop och godis på marknaden