LÄS MER: Sverige hamnade i grupp E

LÄS MER: Jubel på krogen

Hon gillar inte att sitta på barer där folk dricker alkohol och titta på fotboll. Istället tycker hon att kommunen kunde sätta upp en storbildsskärm i Rådhusparken. Där kan människor i alla åldrar mötas och se på fotboll.

— Det är bara att ställa upp en skärm. Och så kan kanske en förening hjälpa till och hålla koll. Det skulle bli jättebra på söndagar till exempel då det är alldeles dött i stan, säger Behnaz.

Hennes förslag har valsat runt i flera kommunala nämnder. I tekniska nämnden tyckte politikerna det var bra men föreslog att en storbildsskärm skulle placeras på Hovrättstorget i stället.

Politikerna i kultur– och fritidsnämnden tyckte att förslaget var bra. Men det skulle "säkerligen" kosta 200 000 kronor och det är för dyrt.

Också kommunalråd Carin Berggren (M) tycker att det är en bra idé. Men det tar för mycket resurser för kommunen och därför föreslår hon politikerna i kommunstyrelsen att rösta nej.

— Jag har fått ligga i för att komma så här långt. Har fått ringa och stöta på och sagt att ni måste svara för det är fotbolls-EM om tre månader, säger Behnaz, klart besviken över politikernas behandling av hennes Medborgarförslag.

— Det finns kanske företag som vill sponsra? Eller Destination Jönköping, föreslår Behnaz.

Behnaz Bahabozorgi är väg– och vatteningenjör och driver ett nationellt projekt. Men hon bor i Jönköping och engagerar sig i vad som händer.

Vad är det som driver dig?

— När jag startade damhockeylaget HV Queens år 2002 insåg jag att en enskild person verkligen kan göra skillnad. Jag fick blodad tand då. Nu har jag drivit ett nationellt projekt om förebilder med Svenska ishockeyförbundet, säger Behnaz och lovar att hon återkommer inför fotbolls–VM.

På onsdag har politikerna i kommunstyrelsen sammanträde.