— När jag började med bakningen var det mest de klassiska kakorna, kladdkaka till exempel, som jag bakade, men i dag experimenterar jag mycket mer med recept och dekoration, berättar Elin Leander, 16 år.

Namn: Elin Leander

Ålder: 16 år.

Bor: Barnarp.

Gör: Läser naturvetenskap på Erik Dahlbergsgymnasiet.

Namn: Elin Leander

Ålder: 16 år.

Bor: Barnarp.

Gör: Läser naturvetenskap på Erik Dahlbergsgymnasiet.

Sedan två år tillbaka ägnar sig Elin mest åt tårtor, krämer och dekoration, något som hon tycker är extra roligt då hon får använda sin egen kreativitet.

— Inspiration kan jag få av bilder på sociala medier, som Twitter och Facebook, och sedan testar jag mig fram helt enkelt.

Hon tycker särskilt mycket om att göra cupcakes eftersom man kan ändra och fixa med dem på så många olika sätt.

— Jag fick min första beställning i sjuan, då av mina föräldrar, men senare blev det så att deras jobbarkompisar tog kontakt med mig och ville att jag skulle baka åt dem med, berättar Elin.

Ordet går fort fram och i dag hör många av sig till Elin med beställningar.

— Jag har bakat till bland annat barnkalas, bröllop och dop.

Att baka till andra blev för Elin ett bra sätt att hålla igång med bakningen, samt slippa problemet med var kakorna ska förvaras när frysen sedan länge blivit full på bakverk.

— Det bästa med bakning, förutom att det är så kul, är att det är avkopplande, berättar Elin.

Även i de stunder då hon känner sig som mest stressad, släpper hon gärna allt för att i stället ställa sig några timmar i köket och baka.

— Bakning är inte något som jag vill jobba med i framtiden, men jag hoppas verkligen att jag alltid kommer tycka att det är kul att hålla på med. För mig blev det bara så att jag började baka åt andra eftersom de frågade om det, men genom att bjuda folk på det man har gjort tror jag att det snabbt kan utvecklas till något mer, avslutar Elin.