— Vi kände att Jönköping ligger lite efter när det gäller annorlunda kontorskoncept och vi vill med Orangeriet skapa något nytt.

Det säger Astrid Hägg Hansson, lokalförmedlare och marknadsansvarig på Quadrent, i ett pressmeddelande på onsdagen.

Det är Quadrent som på uppdrag av fastighetsägaren Nordika har i uppdrag att hitta hyresgäster - vilket kan vara alltifrån restauranger och butiker till företag.

LÄS MER: Det mystiska rummet från kalla krigets tid

Om namnet

Annons

Projektnamnet är Orangeriet och detta kommer av att trädgårdsföreningen har haft växthus på marken där fastigheten står. Men Nordika kommer även att ta vara på den industrikänsla som finns i byggnaden.

Sammantaget ska detta skapa ett modernt företagscenter med fokus på hållbarhet och service.

Man ser gärna att det i bottenplanet blir en plats för restauranger och butiker - eller kanske ett gym. I visionen finns även bilpool, cykelboxar och omklädning för cykelpendlare.

LÄS MER: Nu säljs de första lägenheterna i kvarteret East

Stor yta

I dag finns 11 500 kvadratmeter yta ledig, när allt är klart (projektet genomförs i tre etapper) kommer det att handla om 18 500 kvadratmeter.

— Med tanke på Jönköpings tillväxt de senaste åren ser vi på Nordika ett behov av attraktiva lokaler för företag med expanderande verksamhet, konstaterar Robert Högström, Fastighetschef på Nordika i samma pressmeddelande.

LÄS MER: Saab har landat i Huskvarna

Fotnot: Det finns ingen exakt tidsplan, men uthyrning för etapp ett pågår.