P4 Jönköping rapporterar om företaget, med adress i Huskvarna, som har haft Kemikalieinspektionens ögon på sig under en längre tid.

— Vi har inget tålamod alls. Sju gånger har vi lämnat in en anmälan till åtal, säger inspektör Margareta Daho på Kemikalieinspektionen till P4 Jönköping.

Leksakerna är importerade från Kina. Lödpunkterna i de blinkande studsbollarna innehåller stora mängder bly, över fem gånger så mycket som det tillåtna gränsvärdet.

Företaget meddelar att studsbollarna inte längre finns i handel, eftersom lagret är slutsålt. Man skyller den höga blyhalten på underleverantörer som inte följt avtal.

Margareta Daho, på Kemikalieinspektionen, hoppas att Huskvarnaföretaget ska förbättra sig. Också att åklagar ska prioritera fallet högre - tidigare har anmälningarna inte lett till åtal.

— Det har lagts ner av olika skäl. Och det är så illa att det inte har gått längre helt enkelt. Därför har vi nu förhoppningen att åklagaren ska prioritera det här högre, eftersom det är så pass många upprepningar det handlar om, säger hon till P4 Jönköping.