Den 21 mars går flytten från Företagscenters mångåriga lokaler på Kålgården, med tanke på rivnings- och utvecklingsplanerna som finns i området.

— Vi har inte valt detta själva, och efter mycket letande har vi nu hittat en passande lokal på Kabelvägen i Ljungarum, säger Susanne Crona, produktionsområdeschef.

Besökande kunder på Företagscenter på Kålgårdsgatan, får om ett par månader ta sig till de nya lokalerna i södra delen av Jönköping.

Annons

Susanne Crona medger att det finns kunder som inte är särskilt glada åt flytten till det betydligt mindre centrala läget.

— Visst påverkas kunder på Östra Storgatan, men då finns ju också andra alternativ. Vi vänder oss främst till företagskunder, och privatkunderna kan precis som tidigare vända sig till ombuden på exempelvis Ica och bensinmackar.

Hon påpekar att läget på Ljungarum å andra sidan är optimalt för de många industrierna i området, som glatt sig åt beskedet.

Främst är Företagscenter till för avtalskunder som lämnar och hämtar post. Men även kontantbetalande företagskunder kan uträtta sina ärenden där.

De kunder som hyr postbox på nuvarande Företagscenter kommer att informeras om möjligheten att antingen flytta med sin box, få posten utkörd, byta till en annan boxanläggning eller få posten utdelad av brevbäraren.

250 000 företag utför numera sina dagliga postärenden hos postombuden eller använder internet.