Efter en tuff start på säsongen har Mullsjö gått från klarhet till klarhet.

I helgen besegrades tabelltvåan Falun efter förlängning vilket innebar lagets femte raka seger och tolfte raka matchen med poäng.

Mullsjö är fyra i SSL-tabellen med drygt halva grundserien spelad.

— Vi hade lite stolpe ut första delen av säsongen, nu har vi haft några matcher med stolpe in. Turen har vänt över på vår sida. Men det är inte genom slumpen, utan genom hårt arbete, säger Andreas Elf.

Annons

— Vi har inte ett spel beroende av tillfälligheter. Vi spelar med ett högt tempo i 60 minuter och då har många lag problem med att hålla skärpan, de blir trötta, och där vinner vi ofta kampen mot slutet, säger Andreas Elf.

Tränaren lyfter fram defensiven som en nyckel till den positiva utvecklingen.

— Att vi startade mindre bra kan hänga ihop med ett tufft spelschema i kombination med att vi har jobbat in ett försvarsspel som kräver mycket av spelarna. Vi blev straffade kortsiktigt i början, men vår målsättning har hela tiden varit över en hel säsong och vi har bestämt oss för att köra på oavsett. Detta har börjat sitta nu, kombinerat med självförtroende och fysik – då blir vi jobbiga att möta.

Det låter som ett Mullsjö med gott självförtroende?

— Jo, det är ju det segrarna ger.

Är känslan att ni hittat en hög grundnivå, snarare än att ni har nått en topp?

— Så känner jag absolut. Jag är väldigt nöjd över utvecklingen och hur den har sett ut. Det gick snabbare än förväntat.

— Vi hade fem förluster under den första halvan. Efter att serien vänt har vi mött fyra av dem vi förlorade mot och har vunnit alla de matcherna. Då har vi utvecklats bättre än våra motståndare, säger Mullsjö-tränaren.

Mot Helsingborg, tabellsexan, finns det frågetecken för Pelle Tarenius och Arvid Wibring-Lindqvist utöver långtidsskadade Jesper Kivipaasi.

Annars är samtliga spelare tillgängliga.