Hemma mot Skövde åkte Assyriska på en riktig käftsmäll i form av 0–1 på stopptid mot ett lag som man hade dominerat mot. Den här gången var det mer i sin ordning att det blev förlust.

– Det var rättvist. Åtvidaberg var bättre och i dag skapade vi ingenting. Spelmässigt var det rätt jämnt men Åtvidaberg var tyngre, berättar Eek.

Ni har inte gjort mål i ettan ännu, har ni problem offensivt?

– I dag skapade vi för lite framåt men mot Skövde skapade vi ju väldigt mycket, det var bara att vi inte fick in bollen. Vi har många duktiga offensiva spelare och det är bara att gnugga på så kommer det att lossna.

Det har inte börjat spridas lite oro i laget efter två förluster då?

– Nej, det tycker jag verkligen inte. Vi har gjort två okej matcher, det är det lilla extra som saknas men det kommer mer och mer.

I Åtvidaberg var det en före detta Husqvarna FF-spelare som blev matchvinnare.

I den 34:e minuten fick ÅFF ett inkast långt upp på Assyriskas planhalva och bollen spelades så småningom snett inåt bakåt till ingen mindre än Ryan Binns, i HFF i fjol, och denne sköt 1–0.

I andra halvlek kontrade samme Binns och fick in 2–0 via ett Assyriska-ben.

– Riktigt tungt men vi spelade upp oss i andra halvlek i alla fall, säger Lukas Eek, som själv tycker att han börjar hitta allt mer rätt i sin nya klubb.

Annons

– Skövdematchen var jag inte nöjd med men nu kändes det bättre. Assyriska har ungefär samma spel som jag är van vid från ungdomsåren i J-Södra och jag känner ju nästa alla i laget sedan tidigare.

Fakta: Division 1 södra

Åtvidaberg–Assyriska 2–0 (1–0)

Mål: 1–0 (34) Ryan Binns, 2–0 (68) Ryan Binns.

..

Fakta: Division 1 södra

Åtvidaberg–Assyriska 2–0 (1–0)

Mål: 1–0 (34) Ryan Binns, 2–0 (68) Ryan Binns.

Domare: Andreas Johansson.

Publik: 1889.