NHL-klubben Columbus Blue Jackets har meddelat att centern Kevin Stenlund, 22 år, har kallats upp till NHL från AHL-klubben Cleveland Monsters.

Stenlund skrev på för Columbus Blue Jackets, klubben han draftades av 2015, redan 2017 men spelade i fjol på lån i HV71.

Under hösten och vintern i AHL har Kevin Stenlund levererat 16 poäng (9+7) på 33 matcher. Nu ser det alltså snart ut att kunna bli debut i Blue Jackets, som natten mot söndagen, svensk tid, spelar borta mot den regerande Stanley Cup-mästaren Washington Capitals. Det återstår att se om den förre HV-spelaren får chansen i matchtruppen då.

Kevin Stenlund, till vänster, i en försäsongsmatch med Columbus Blue Jackets. Här i en närkamp med Pittsburgh Penguins Patric Hörnqvist.
Foto: Keith Srakocic/AP/TT

Kevin Stenlund kom till HV71 som förstaårsjunior säsongen 2012-2013. 2014-2015 debuterade han i SHL för HV:s A-lag och våren 2017 var han med och vann SM-guld med klubben. I fjol gjorde han 22 grundseriepoäng och en slutspelspoäng för HV innan han avslutade säsongen med spel i AHL.

Totalt har Kevin Stenlund gjort 151 grundserie- och 24 slutspelsmatcher för HV71:s A-lag.

Relaterat: Här slår Lawrence Pilut till – se förre HV-stjärnans första NHL-mål
Relaterat: Lawrence Pilut om NHL-livet: ”Kunde inte sluta le”
NHL