Tidigare i somras har JP berättat att Ersberg fått klart med ett nytt uppdrag, som målvaktstränare i österrikiska Vienna Capitals.

Nu står det klart att Erik Ersberg får ytterligare ett uppdrag. Han ska ingå i den så kallade "sportgruppen" i allsvenska Västerås IK, skriver VLT.

Annons

Sportgruppen leds av sportchefen Andreas Appelgren och förutom Ersberg kompletteras gruppen av en av Sveriges bästa ishockeyspelare genom tiderna, Niklas Lidström och Patrik Zetterberg, som på 1990-talet var en av Västerås IK:s främsta spelare.

– Erik har inte varit här på ett antal år och brinner verkligen för Västerås. Han startar en ny karriär också som målvaktstränare och kommer att finnas nere i Europa en vecka i månaden. Om man tänker på scoutingverksamhet också är det perfekt för oss, säger Andreas Appelgren till Västerås IK:s hemsida.

34-årige Erik Ersbergs kommer från Sala i Västmanland och värvades som junior till Västerås IK. I klubben debuterade han i A-laget som 18-åring år 2000.

Erik Ersberg flyttade till HV71 2005 och där blev det två lyckade säsonger innan han 2007 provade lyckan i Los Angeles Kings. Det blev därefter sju säsonger utomlands: I Nordamerika, Ryssland och Tyskland innan Ersberg återvände till HV71 2014. Men återkomsten i HV blev mindre lyckad. Ersberg var andremålvakt under båda säsongerna och spelade totalt bara 30 matcher.

Efter att ha lämnat HV i våras hade Ersberg funderingar på att skriva på för Västerås IK och spela i allsvenskan. Men skadebekymmer gjorde att han i stället valde att avsluta karriären.