William Karlsson och hans Golden Knights spelade match hemma i T-Mobile Arena en kort stund innan det att skottlossningen vid kasinot och hotellet Mandalay Bay, på Las Vegas Strip, inträffade.

Karlsson hade hunnit hem innan skottlossningen, men berättar för Expressen att han är skakad efter dådet.

— Ja, som tur är hann vi åka hem. Men vi hade tänkt åka in till stan igen, så det var tur att vi inte hann göra det. Väldigt otäckt allt som hänt, säger han.

Den förre HV-spelaren, som var med och vann VM-guld med Tre Kronor i våras, bor för tillfället på ett hotell i förorten Summerlin. Planen var alltså, berättar han för Expressen, att åka tillbaka in till centrala Las Vegas på kvällen.

Annons

— Vi bor bara 20 minuter bort från Las Vegas centrum och hade tänkt åka in igen i kväll, men tur att vi inte hann göra det, säger han.

Ett 50-tal personer har dödats och minst 200 personer har förts till sjukhus med skottskador, enligt uppgifter i Reuters. Dådet beskrivs som den dödligaste masskjutningen i USA i modern tid.

William Karlsson, 24 år, var en stor profil i HV71 säsongerna 2012-13 och 2013-14. Han har tidigare spelat NHL-hockey för Anaheim Ducks och Columbus Blue Jackets.

En nuvarande HV-spelare som har koppling till Las Vegas och Vegas Golden Knights är den 18-årige backen Erik Brännström. Jättetalangen draftades av Vegas i somras och skrev sedan på ett rookieavtal med klubben.

När JP-sporten talar med Brännström, strax efter HV:s ispass på måndagen, har han inte hunnit sätta sig in i vad som hänt i staden han spenderade en del tid i under sommaren.

— Jag fick höra det från vår materialare för en liten stund sedan och har inte hunnit läsa om det än, så jag kan inte kommentera det så mycket. Men det är klart att det är tråkigt att det har hänt en sådan sak där, säger Brännström, som nu kommer att försöka komma i kontakt med några personer han har lärt känna i Vegas.

— Ja, jag kanske skriver till någon där. Men först och främst måste jag ta reda på exakt vad som har hänt.