Den förre HV-forwarden Pierre Engvall kunde inte få en bättre avslutning på säsongen. Natten till fredagen svensk tid spelade Engvall den avslutande sjunde finalmatchen mot Texas Stars på hemmaplan inför 8 818 åskådare. Det gjorde dock inte skadeförföljde Andreas Borgman, som inte fanns med i matchtruppen.

Engvall fick se sin svenske lagkamrat och förre Frölunda-spelaren Andreas Johnsson sätta dit 1–0 efter 10 minuters spel och sedan rann det iväg. När matchen var slut hade Toronto Marlies vunnit med 6–1 och laget tog därmed hem Calder Cup-bucklan för första gången i historien.

Pierre Engvall, som lämnade HV71 efter SHL-säsongen för att ansluta till Marlies, har under AHL-slutspelet producerat 8 poäng på 20 spelade matcher. Slutspelets poängkung blev 22-årige Andreas Johnsson som gjorde 24 poäng på 16 matcher. Just Johnsson fick ta emot utmärkelsen Jack A. Butterfield Trophy, priset som den mest värdefulle spelaren i slutspelet. Efter segern var den förre Frölundaspelaren glad för sitt lags framgångar:

– Det var nervöst, en sjunde avgörande match, allt handlade om att vinna eller förlora. Vi visste att det var viktigt att vi fick in det första målet, och vi fick både det första och andra, sa han till Toronto Sun.

Förutom Engvall och Johnsson spelade också svenskarna Carl Grundström, Timothy Liljegren, Dmytro Timashov och Calle Rosén för Marlies. Andreas Borgman fanns med på isen efter matchen och firade tillsammans med sina lagkamrater.

Annons