LÄS MER: ”Kolan” redo gör uppoffringar

LÄS MER: Arlbrandt öppnar för flytt till HV71

LÄS MER: Önerud vill sänka Modo

I våras tog Mattias Karlsson, 30, avsked efter fyra säsonger i HV71. Men säsongen i ryska Severstal har varit tung, både för honom själv och för laget. Europeiska importerna har sparkats, klubben parkerar sist i KHL:s västra konferens och man kommer att missa slutspelet.

Följ ”Kolans” blogg

Mattias Karlsson bloggar om sitt hockeyliv i Ryssland. Du hittar bloggen här.

Följ ”Kolans” blogg

Mattias Karlsson bloggar om sitt hockeyliv i Ryssland. Du hittar bloggen här.

Då ”Kolans” kontrakt går ut i vår är framtiden oviss. Han har själv funderat på om det finns en öppning att avsluta säsongen i SHL. Den 15 februari stänger nämligen värvningsfönstret för alla sportchefer.

– Jag skulle kunna göra det om jag inte förlorar pengar på det. Det är ju ändå den anledning som jag är ifrån min familj. Vi får se lite längre fram om det kan hända något eller inte.

Ja, tiden finns och Mattias Karlsson utesluter inte möjligheten. Men han betonar ändå att han är ”tveksam” kring utgångsläget. Framförallt eftersom han själv inte äger frågan, utan Severstal.

Om du själv skulle få välja?

– Det är det som är grejen. Jag får nog inte välja. Om jag får välja är det att förlora lönen som är kvar och det vill jag inte. Då kan jag lika gärna spela klart och satsa på en bra säsong med fys och komma tillbaka bättre förberedd än tidigare.

För Jönköpings-Posten har han tidigare aviserat att en flytt hem till Örebro lockar.

– Jag har pratat lite grann med honom och vi vet var vi har varandra, men jag vill inte säga mer än så, säger Örebros general manager Pontus Gustafsson till Expressen.

Det är alltså inte givet att HV71 och Jönköping är förstaalternativet om Mattias vänder hem, där familjen just nu bor.

– Ska jag spela i KHL ska familjen vara här och barnen i skola. När man har varit ifrån dem inser man vad man missar och det vill jag inte göra om.

– Annars är det väl SHL som gäller om någon vill ha en, såklart. Jag har ganska lång tid att fundera efter säsongen så det blir nog ett bra beslut hur som helst.