Pär Arlbrandt är inne på sin andra säsong i schweiziska klubben Biel. Men det kommer också att bli den sista för landslagsforwarden.

Förra veckan kom uppgifter från Schweiz att Arlbrandt bestämt sig för att återvända till Sverige kommande säsong. Och nu uppger Expressen att HV71 är en av klubbarna som är hetast i jakten på hans namnteckning. Hans förra klubb, Linköping, uppges redan valt att tacka nej till honom.

– Pär är en av många som har utgående kontrakt och vi kollar givetvis inför nästa år, det är något vi gör dagligen. Men mer än så vill jag inte kommentera i den delen, säger Johan Hult.

Arlbrandts agent Pontus Norén säger till Expressen att det finns flera intressenter från SHL:

– Flertalet klubbarna har hört av sig och är intresserade, speciellt en del av toppklubbarna men Linköping har inte visat något större intresse.

Pär Arlbrandt, tidigare SHL-stjärna i Linköping, har haft en fin poängutdelning i Schweiz och det är inte överraskande att HV71 återigen nämns i sammanhanget eftersom det är moderklubben. Arlbrandt debuterade i SHL-sammanhang i just HV71 säsongen 2002/2003.

– Det finns en naturlig koppling till oss, jag förstår att frågan kommer, säger Hult. Jag känner ju Pär personligen dessutom och det är en otroligt duktig hockeyspelare.

Men du vill inte kommentera mer än så?

– Nej, vi vet att han har utgående kontrakt.

Värvningsfönstret för SHL-klubbar stänger 15 februari, en annan fråga som hänger i luften är om HV ska värva en ersättare till långtidsskadade Teemu Laine.

– Nu är det ingenting tyvärr, säger Hult.