Lizette Didriksson fick sin guldbiljett under uttagningen i Jönköping. Det blev början på en intensiv period i kampen att gå vidare. De som hade valts ut var tvungna att göra sitt yttersta för att inte bli utsållade.

Dagen då juryn skulle lämna besked om vilka som skulle gå vidare till Topp 20 blev för mycket för Lizette. Under frukosten kollapsade hon och låg och krampade på golvet.

— Det som hände var att jag fick ett krampanfall.

Käke gick ur led

Annons

Hon fördes akut till Sankt Görans sjukhus för vård. Stress och brist på sömn och mat tror hon själv var en del av förklaringen. Förutom att hon kollapsade, berättar Lizetta att hennes käke gått ur led.

— Jag vet inte om det berodde på att jag föll som jag gjorde.

Lizette lämnade sjukhuset så fort som möjligt. Hon hade inga planer på att stanna kvar till dagen efter, som vården ville. Målet var att stå inför juryn samma dag för att få beskedet om hon gått vidare eller inte.

Du låter målmedveten.

— Det är jag ju, svarar Lizette.

Nu har det gått några månader sedan kollapsen inträffade.

— Det var verkligen ett wake up call. Jag har verkligen överskridit gränsen för vad kroppen pallar.

Lizette berättar att hon nu lärt sig att bättre hantera pressen kring Idol.

— Jag lyssnar på kroppen och tar hänsyn till signalerna.

Tvingad till tystnad

Just nu har de återstående deltagarna ett eget ansvar att förbereda sig. På måndag börjar Idolverkligheten på nytt igen. Lizette har dessvärre drabbats av en rejäl förkylning. Hon tvingas till tystnad.

— Viktigast är att inte gå runt och sjunga i onödan, berättar Lizette.

Hon säger att hon inte ens kan ha musik på, eftersom det är så lätt hänt att hon gnolar med och på så sätt anstränger stämbanden.

Är du stressad för att du inte kan förbereda dig ordentligt?

— En aning, svarar Lizette.

Även Oliver Sääv från Jönköping är vidare till topp 21.