De fyra senaste åren har HV:s styrelse bestått av åtta personer. Nu har valberedningen kommit med sitt förslag inför årsmötet den 19 juni. Går det förslaget igenom kommer styrelsen bantas med två ledamöter, från åtta till sex.

Anledningen är att ledamöterna Sara Berglund och Emil Jungåker har avböjt omval.

– Vi hade ett förslag på nyval av en kvinnlig ledamot, men tyvärr fick vi återbud så sent som senaste dagarna och då beslutade vi i samråd med styrelseledamöterna att gå till årsmötet med sex ledamöter. Det har i diskussioner framkommit att styrelsen skulle bantas något, till sju ledamöter, men efter detta återbud går vi på sex ledamöter till nästa säsong, säger Jan-Erik Persson, ordförande i valberedningen och fortsätter:

– Ambitionen är att till årsmötet 2020 presentera förslag på ytterligare en kvinnlig ledamot.

Ordförande Sten-Åke Karlsson föreslås väljas om till årsmötet 2020 och ledamöterna Henric Wahlberg och Andreas Rangert föreslås för omval till och med årsmötet 2021.

Skulle valberedningens förslag gå igenom kommer HV:s styrelse att se ut så här: Sten-Åke Karlsson, ordförande, Andreas Rangert, Henrik Wahlberg, Annelill Annvik, Bengt Axelsson och Charlie Hedberg.

SHL