Det blir klassisk hårdrock på Denim & Leather när de nu har höstpremiär - inga mindre än Neon Rose kommer nämligen och spelar.

Det är inte många som är kvar i originalbandet Neon Rose, faktum är att den ende som återstår från originalsättningen på 70-talet är Piero Mengarelli. Hårdrockarna bildade sitt band 1970 och blev ett av de allra första hårdrocksbanden i Sverige. Gruppen splittrades redan 1975, men 2015 väckte tidigare nämnde Piero liv i bandet igen, fast numera kallar de sig för Neon Rose Chapter III för att särskilja sig från originalsättningen.

Förutom legendarerna kommer även Revelations att spela under höstpremiären 23 september.

Annons

— Det ska bli en rätt rolig grej att köra en nostalgikväll med dem. De har inte varit i bruk på många år, men ska snart släppa en ny skiva sägs det, säger Joakim "JC" Carlsson från Denim & Leather och fortsätter:

— Revelations gjorde det bra på Sweden Rock förra året, så det är roligt att de kommer support.

Redan nu är det dessutom klart med fler datum på Denim & Leather nere på Fabriken. 21 oktober kommer Göteborgsbandet Saffire och spelar, 18 november är det dags för Ram och brittiska Hostile att äntra scenen och 2 december spelar Pretty Maids åter på Denim & Leather.

De danska rockarna i Pretty Maids bokades till klubben första gången 2010 och sedan dess har en spelning med dem blivit något av en tradition.

— Det var rätt kul, det var bandets bokare som efter förra årets konsert sa att de ville köra det här året också. De tycker att det är en rolig grej att göra vid sidan av deras stora julturnéer. Det är ju vårt största dragplåster varje år, det är ett sånt skrik efter biljetterna.

Denim & Leathers säsong sätter igång 23 september på Fabriken.