På flera platser runt om i Jönköping anordnades en uppsjö av aktiviteter och roligt pyssel för alla barn under lördagen.

På Spira fanns en massa aktiviteter. Redan innanför entrén möttes man av roligt pyssel. Vid ett antal bord som stod uppställda längs väggen stod Ulf Johansson med kollegor och svarvade klarinetter av morötter. Ulf själv hade tagit titeln som morotssvarvare. Flera steg ledde fram till det färdiga morotsinstrumentet. Jodå, ibland kom det även ljud ur morötterna.

Förtrollande fotografering

På ovanvåningen fanns den sagolika entrén in till träsktrollens värld. Vid insläppet stod träsktrollet Magnus Lind och släppte in alla i tur och ordning.

– Mamma troll har fått en kamera i julklapp, så man kan ta på sig vilka kläder man vill och bli fotograferad, förklarade han.

Annons

Väldigt många barn ville komma in och titta på trollgrytan som puttrade i rummet där alla utklädningskläder fanns. Alla möjliga kläder trängdes på galgar upphängda i rummet. Flera fick svårt att välja rätt plagg för fotograferingen.

– Det är nog över 150 barn som varit och velat bli fotograferade, berättade träsktrollet Magnus Lind.

Efter fotograferingen kunde man få den trollbindande bilden hemskickad.

Andreas Brantgården var på plats i trollvärlden med sin familj.

– Det är mest storasyster som tycker att det är roligt att få klä ut sig. Hon har den åldern inne nu. Vi var här förra året också, så vi bestämde oss för att åka hit igen.

Pyssel och föreställning

Gick man ner en trappa så kunde man göra egna ansiktsmasker. Med fjädrar, glitter och papper i vackra mönster blev det många unika skapelser.

Mitt i glitterdammet satt Tore Jarl med sin familj.

– Jag och Sambon är här med Klara och Elisia. Barnen tycker att det är kul, berättade han.

I Konsertlokalen visade gruppen JONK! upp en föreställning. Publiken iakttog under tystnad hur musik och rörelser följde samma takt och hur vita bollar jonglerades i olika rörelser i luften.