HV:s valberedning har nu kommit med sina förslag till styrelseplatser inför kommande årsmöte. Sten-Åke Karlsson föreslås få fortsätta som ordförande i minst ett år till.

— Efter den turbulens som var förra året så har styrelsen och Sten-Åke Karlsson åtagit sig de uppgifter som styrelsen fick på ett bra sätt. Vi är nöjda med styrelsearbetet och anser att Sten-Åke är rätt person att leda styrelsen, säger valberedningens ordförande Jan-Erik Persson och fortsätter:

— Styrelsen har gjort så att det har blivit en mycket öppnare attityd med bra information till medlemmar. Även om det sportsliga resultatet blev som det blev har Sten-Åke och styrelsen skapat ett lugn i föreningen.

— Det känns ju väldigt skönt att vi har kommit dit. Framförallt beroende på att vi har haft väldigt bra förmåga att hålla i kostnaderna. Där får man ge en eloge till alla som jobbar inom föreningen, säger Sten-Åke Karlsson.

Gammal skatteskuld

HV71 har gjort negativa ekonomiska resultat sedan 2010. Nu är det bokslutstider och Jan-Erik Persson kan avslöja för JP-sporten att den negativa ekonomiska trenden har vänt.

— Bokslutet är i princip klart, det är nog på tryck nu. Men utan att kunna alla detaljer så kan jag säga att den ekonomiska trenden har vänt. Frånsett från en gammal skatt som är eftertaxerade så går verksamheten med vinst.

Ett gott betyg till styrelsen?

— Ja, ett av de krav vi ställde på styrelsen var att de skulle jobba med ekonomin, så det är ett väldigt bra betyd. De har jobbat väldigt mycket med att jaga kostnader.

Det är inget stort plus som HV gör, men siffrorna är inte röda. Men det blir ändå ett litet minus på sista raden, men det beror på en gammal skatteskuld där en dom har kommit i kammarrätten nu.

Annons

— Den är på cirka 600 000 kronor, men hör egentligen till verksamhetsåret 2010. Men den får vi resultatföra nu. Men de pengarna är inbetalade sedan länge, säger Karlsson.

Den 15 juni har HV årsmöte och det kommer att läggas en ganska offensiv budget.

— Vi gör en budget där vi går med nästan tre miljoner i överskott bara i grundserien.

Ganska så offensivt?

— Realistisk förhoppningsvis. Sedan är det ju det där med publik- och matchintäkter man inte riktigt vet. Men vi har försökt att vara realistiska.

Ett nyval

Dessutom föreslås omval av ledamöterna Annelill Annvik och Charlie Hedberg till och med årsmötet 2018.

Valberedningen presenterar också ett nyval. Det är Bengt Axelsson som föreslås väljas till ny ledamot i HV:s styrelse till och med årsmötet 2018.

— Valberedningen träffas väldigt ofta och gör omfattande research. Bengt dök upp i samband med att han var inkopplad som säkerhetskonstult till thaiboxnings-VM. Vi kände direkt att han var en intressant person. Han är väldigt hög militär och har en otrolig erfarenhet av ledarskap.

Tackade han ja direkt?

— Vi hade nog tänkt föreslå honom till styrelsen nästa år, men han visade intresse direkt. Och vi i valberedningen blev så intresserade av Bengt så vi erbjöd honom vakansen som fanns i styrelsen.

Vakansen är Per-Arne Anderssons tidigare styrelseplats.

— Hans mandat gick ut nu och har avböjt omval, säger Persson.

Röstas valberedningens förslag igenom kommer HV:s styrelse att se ut så här:

Ordförande: Sten-Åke Karlsson tom 2017.

Ledamöter:

Tommy Fritz, tom 2017, Marita Jansson tom 2017, Emil Jungåker tom 2017, Henrik Wahlberg, tom 2017, Annelill Annvik tom 2018, Bengt Axelsson tom 2018, Charlie Hedberg tom 2018.

SHL