Byggnationen av den nya gång- och cykelvägen som etableras utmed väg 132 mellan Huskvarna och Lekeryd påbörjades i februari, och har sedan i mars månad medfört trafikstörningar, inte minst på grund av sprängningar, som Jönköpings-Posten tidigare har berättat.

Peder Lundberg, projektledare vid Jönköpings kommun, berättar att bergsprängningen har dragit ut på tiden.

– Vi har haft lite bekymmer med bergets kvalitet. Det har spruckit, och vi har fått vänta och ändra tillvägagångssätt på sprängningen, säger han.

– Vi har ett berg som vi vet att vi ska spränga kvar, som vi inte har utrett ännu. Det blir sprängning inom någon månad, förhoppningsvis så snart som möjligt. Sen stöter man alltid på berg som man inte har vetat om.

LÄS MER: Väg stängs av när sprängningar mellan Huskvarna och Lekeryd sätts igång

Under första halvan av nästa år ska en ny bro enligt planeringen byggas bredvid den befintliga bron över Huskvarnaån. I samband med det arbetet ska ett körfält på nuvarande bro stängas av.

– Det är svårt att säga hur länge det blir, men jag skulle tippa en och en halv månad, säger Peder Lundberg.

Annons

– Trafikavstängningen som vi har haft hittills har fungerat bra. Har vi märkt att det har varit långa köer, så har vi använt flaggvakt. Man får räkna med störningar i princip under hela byggtiden.

Gång- och cykelvägen beräknas vara klar före semestern nästa år.