Det är HV förlorade för andra matchen i rad när Växjö vann i Kinnarps Arena med 5-3.

Ted Brithén gjorde comeback mot Växjö, men inte som lagkapten. Foto: Pär Grännö

Därmed har nu HV mindre smickrande 5-11 i målskillnad på de två senaste matcherna.

HV:s lagkapten Ted Brithén, som haft stora skadebekymmer den här säsongen, var tillbaka efter en månads frånvaro och spelade drygt fem minuter.

— Det blev klart i går att jag skulle spela och jag känner inga symptom i kroppen över huvud taget. De minuterna man kan få är väldigt bra inför fortsättningen. Det är bättre att successivt utöka speltiden och jag kommer så klart inte att spela några 15-20 minuter så här tidigt efter skadan, sa Brithén efter comebacken.

Abbott kan fortsätta

Annons

25-åringen har, under skadefrånvaron, fått lämna över rollen som lagkapten till rutinerade Chris Abbott.

Kanadensaren bar även C:et på matchtröjan mot Växjö.

— Har jag den rollen så har jag den rollen, men är det så att Chris nu har den så är det helt rätt. Jag har inga synpunkter på det.

Tar bort press

Brithén fick frågan om det rent av kan bli en permanent lösning att Chris Abbott har kaptensansvaret.

— Det vet jag inte och det är något ni får ta med Lindbom (Johan, HV:s tränare). Jag vill bara gå in och spela så vi får se vad som händer. Han (Abbott) tar lite press från mina axlar och låter mig komma in i det mer och mer.

Johan Lindbom säger så här om att inte Brithén var lagkapten mot Växjö.

— Det är egentligen inte konstigare än att vi vill låta Ted komma tillbaka från sin skada i lugn och ro. Eftersom han har haft det väldigt tungt vill vi inte lägga någon extra press på honom nu.

— Ted är vår lagkapten men han måste få chansen att komma tillbaka till den form både han och vi vill att han ska vara i.