Elsa Hag har de senaste två säsongerna spelat i Hovslätts juniorlag. Men moderklubben är Jönköpings IK – och kommande säsong kommer hon hem. Den talangfulla 17-åringen ansluter till JIK på dubbellicens.

– Vi i sportgruppen har sett Elsas talanger tidigare men juniorverksamheten i Hovslätt som vi har ett bra samarbete med var det som passat hennes utveckling bäst fram tills idag då hon är enligt oss är redo för nästa steg, säger sportgruppens Ulf Zälle i ett pressmeddelande.

Elsa om att få chansen i moderklubben:

– Känns jättekul att vara tillbaka där allting en gång startade och jag trivdes mycket bra när jag tidigare spelade i JIK då alla tar hand om varandra. Känner att jag redan kommit in i laget och tjejerna bryr sig om mig och tar väl hand om mig.

– Att spela i SSL känns speciellt och väldigt kul, framförallt eftersom jag är relativt ung. Det har så klart alltid varit en dröm och att den blir verklighet när jag bara är 17 år är jätteroligt. Jag ska ta vara på chansen och försöka förvalta den på bästa sätt!

Elsa Hag har meriter från Smålands distriktslag och har även deltagit på läger på Bosön för U19-landslaget.

– Min fart och snabbhet med och utan boll. Jag ser också mitt skott som en styrka som jag gärna utnyttjar, samt min spelförståelse och speluppfattning.

Relaterat: NHL-stjärnan dök upp som hemlig gäst – hyllar JIK för deras satsning