Relaterat: Missa inte: Läs allt om HV71 och HC Dalen i hockeybilagan – fullmatad bilaga på 64 sidor

Nyförvärvet Linus Sandin, 23, kommer inte att delta i seriepremiären mot sitt förra lag. Enligt HV71:s hemsida har Sandin saknats sedan i måndags på grund av skada, och han beskrivs vara i ett "från dag till dag-läge".

– Den enda som inte är tillgänglig är Linus Sandin, annars har vi allihopa tillgängliga (förutom långtidsskadade Adam Åhman, reds. anm.). Jag tycker att det är ett gott betyg på försäsongen, att vi varit väldigt förskonade. Vi har försökt träna bra, hårt, mycket och inte ha några skador. Det tyder på att killarna har förberett sig, säger tränaren Stephan Lundh till HV71:s hemsida.

Senare på torsdagskvällen uppgav HV71:s lagläkare Andreas Frostemark att det handlar om en hjärnskakning från HV-dagen mot Linköping som håller honom borta.

Ett positivt besked är dock att Johannes Kinnvall, som bars ut på bår mot Örebro, är tillbaka i matchtruppen mot Rögle. Kinnvall fördes till sjukhus efter en otäck smäll och fick sin nacke fixerad.

FOTNOT: På fredag tar vi pulsen på HV-truppen inför premiären. Vi livesänder från träningen i Kinnarps Arena med start 10.30.

Relaterat: Vi tar pulsen på HV inför SHL-premiären
Relaterat: 30 års erfarenhet men "Lillis" är inte fullärd: ”Jag känner mig fortfarande grön”
Relaterat: SHL-tränarnas dom: Ingen tror på HV71 – förutom HV
Relaterat: HV-tränaren besviken efter förlusten: ”Det drabbar oss stenhårt”
Relaterat: TV: Förlust i genrepet – nu blickar Thörnberg framåt
SHL